Korjauspartnerit

Renoveringsproffsen uppskattar ett heltäckande personskydd

Korjauspartnerit är ett byggföretag i Helsingfors som specialiserat sig på renoveringar. Företaget föddes när en grupp erfarna proffs sade upp sig från en stor internationell koncern och bestämde sig för att starta eget. Företaget grundades 2017 och i samma veva beslöt man att utlokalisera försäkringarna till en försäkringsmäklare:

– Vår verksamhet fick en rivstart och vi hade händerna fulla. Vi insåg att det skulle ta otroligt mycket tid att sätta sig in i alla försäkringar och ändå hade vi antagligen inte fått ett bra resultat, berättar vd Arto Hakkarainen.

Mikko Koskensyrjä, Risk Consults försäkringsmäklare i Helsingfors, fick i uppdrag att reda ut på vilken nivå Korjauspartnerits försäkringsskydd skulle ligga. Därefter bad han om offerter från försäkringsbolagen.

Också om Korjauspartnerit inte själv bygger något, så rör sig företagets projektledare och inspektörer på olika byggen där olyckor förstås kan ske. Därför lade Risk Consult mycket tid på att jämföra villkoren i olika personförsäkringar. Förutom de obligatoriska försäkringarna beslöt företaget också att ta rese- och olycksfallsförsäkringar som är i kraft på fritiden. Korjauspartnerit erbjuder också en heltäckande företagshälsovård.

– Förutom att företaget vill förbereda sig för olyckor så vill de också ta väl hand om sina anställda. Det här är ett smart sätt att jobba eftersom det knyter proffs med spetskunskap till företaget, säger Koskensyrjä.

De andra försäkringar som Korjauspartnerit behövde hade att göra med ansvarsfrågor inom konsultbranschen och lagen om beställaransvar.

Korjauspartnerit har fått en flygande start. Då företaget grundades bestod det av sex delägare, och nu har personalstyrkan vuxit till 20. Samtidigt har företaget också etablerat sig i Åbo. Tack vare skötselavtalet med Risk Consult växer försäkringsskyddet smidigt i takt med företagets tillväxt. I avtalet ingår att Koskensyrjä följer med ändringar i lagstiftningen och villkoren inom branschen samt ger råd i skadeärenden.

– Vi har framförallt tyckt om att jobba med Mikko eftersom han är så bra på att på klarspråk förklara svåra villkor och termer, säger Hakkarainen.

Relaterade artiklar