CLT Plant

Försäkringsmäklaren hjälpte träelementfabriken att hitta nytt försäkringsbolag

CLT Plant tillverkar skivor av så kallat CLT-massivträ på sin fabrik i Kauhajoki. Företagets produkt väntas ta träbyggandet i Finland till nya höjder. CLT Plant har för närvarande 15 anställda och de största riskerna i verksamheten hänger ihop med produktansvar och avbrott i produktionen. Fram till hösten 2018 skötte CLT Plant sina försäkringar själv, tills samarbetet med det dåvarande försäkringsbolaget kom till vägs ände.

“Vår verksamhet hade vuxit sig så stor att de inte längre ville försäkra oss”, säger vd Petri Hyvönen.

“Vi insåg att vi behöver hjälp med att be om offerter och välja nytt försäkringsbolag. Vi fick ett tips om att försäkringsmäklaren Sinikka Laakso är insatt i området, och tog kontakt. Så började samarbetet med Risk Consult.”

Med hjälp av försäkringsmäklaren gick konkurrensutsättningen som en dans och man hittade snabbt ett nytt försäkringsbolag. CLT Plant hade rätt så klart för sig vilken typ av försäkringsskydd företaget behövde, men Laakso hittade trots det några punkter man inte tänkt på förut. Hyvönen är mycket nöjd med processen.

“Kommunikationen har löpt bra och Sinikka har djup insyn i hur försäkringsbranschen fungerar.”

Efter offertrundan slöt man ett skötselavtal, som går ut på att Risk Consult uppdaterar försäkringarna vid behov och utreder eventuella försäkringsärenden. Som tur är har inga skador skett tillsvidare.

“Risken finns alltid, men vi behöver inte fundera på de här sakerna dagligen nu när en expert har sett till att vårt skydd är i skick”, säger Hyvönen.

Relaterade artiklar