Laajempi vakuutusturva, edullisempi hinta

Risk Consult kilpailutti Kuurojen Liiton konsernin työterveyden ja vakuutukset – lopputuloksena saatiin kustannussäästöjä, synergiaetuja sekä laajempi vakuutusturva.

Kuurojen Liitto ry on valtakunnallinen keskusliitto, johon kuuluu 37 jäsenyhdistystä. Liiton tavoitteena on yhdenvertaisten mahdollisuuksien takaaminen kuuroille. Vuonna 2022 liitto päätti kilpailuttaa sekä sen omat että tytäryhtiö KL Support Oy:n vakuutukset ensimmäistä kertaa vakuutusmeklarin avulla.

– Ja se kannatti. Risk Consultin Timo Sarkkisen tekemä kilpailutus pienensi liittomme vakuutusturvan hintaa, vaikka sitä jopa vähän laajennettiin esimerkiksi vastuuvakuutuksen osalta. Samalla vakuutusyhtiö vaihtui. Nykyinen turva palvelee paremmin tarpeitamme, kertoo Kuurojen Liiton hallintovastaava Susanna Silberstein.

Vakuutusturvaan tehtiin myös huomattava rakenteellinen muutos, jossa KL Supportin vakuuttaminen sisällytettiin osittain Kuurojen Liiton vakuutussopimukseen. Näin myös osakeyhtiön turvaa saatiin laajennettua ilman suurta kustannusvaikutusta. 

– Päätimme Timon ehdotuksen myötä virtaviivaistaa vakuutusrakennettamme yhdistämällä yhtiöiden vakuutusturvat. KL Supportin vakuutusten kustannukset saatiin pysymään halutulla tasolla saadun synergiaedun ansiosta. 

Työterveyden kulut pidettiin kurissa 

Kun vakuutusten kilpailutus oli tehty, halusi Kuurojen Liitto lisäksi kilpailuttaa paitsi oman työterveyssopimuksensa myös tytäryhtiöidensä KL Supportin ja Kiinteistö Oy Valkean talon sopimukset.

– Vaikka työterveyden hintataso on noussut, pysyivät sopimusten hinnat kilpailutuksen myötä aisoissa, eikä kustannuksiin tule yllättäviä korotuksia, sanoo Silberstein.

Muutoksista huolimatta Kuurojen Liiton palveluntarjoaja pysyi samana. Myös tytäryhtiöiden työterveyssopimukset keskitettiin samalle palveluntarjoajalle. Nyt kaikkien sopimukset ovat sisällöltään samanlaajuiset.

Hinta-laatusuhde kohdallaan

Päätös käyttää vakuutusmeklaripalvelua on osoittautunut Silbersteinin mukaan oikeaksi.  

– Päädyimme alun perin ottamaan meklariin yhteyttä, sillä omat resurssimme ja asiantuntemuksemme eivät riittäneet laadukkaiden vakuutuskilpailutusten tekemiseen. Meklariksi valikoitui Risk Consult, sillä heidän hinta-laatusuhteensa vaikutti erittäin hyvältä – ja oikeassa olimme. 

Silberstein kertoo yhteistyön sujuneen saumattomasti läpi molempien kilpailutusprojektien.

– Timo on hoitanut koko prosessin asiantuntevasti ja pitänyt meihin aktiivisesti yhteyttä. Kaikki myös hoitui kokonaan etänä, mikä säästi valtavasti aikaa. Aiomme ehdottomasti käyttää Risk Consultin palveluja vastaisuudessakin, mikäli tarvitsemme meklaria. Ei voi muuta kuin suositella Risk Consultia muillekin!

Timo Sarkkinen, vakuutusmeklari, Risk Consult

Kiinnostuitko vakuutusmeklaripalveluista?

Lisää samasta aiheesta