Riskihenkilövakuutus

Riskihenkilövakuutuksen korvaus jäi saamatta – kunnes vakuutusmeklari puuttui peliin

Perheyritystä isänsä ja veljensä kanssa johtava Antti* sairastui vakavasti ja äkillisesti. Sairastuminen merkitsi kriisiä paitsi Antille henkilökohtaisesti, myös yritykselle, sillä hän oli hoitanut n. 5 miljoonan vuosittaista liikevaihtoa tekevän teollisuusyrityksen talousasioita pääosin yksin.

“Työelämään paluussa kesti noin vuosi ja jouduin tekemään kalliita hankintoja, jotka helpottivat elämääni ja kompensoivat näin terveyden osittaista menetystä”, Antti muistelee rankkoja vaiheita.

Viitisen vuotta myöhemmin Antti tapasi Risk Consultin vakuutusmeklari Sinikka Laakson. Vakuutusten kilpailuttamista valmistellessaan Sinikka kävi läpi yrityksen nykyistä vakuutusturvaa ja teki pysäyttävän löydön. Dokumenteista paljastui nimittäin avainhenkilöiden vakavan sairauden varalle otettu riskihenkilövakuutus, jonka kertakorvausta ei ollut maksettu.

“Tein Sinikan neuvon mukaan vakuutusyhtiöön korvaushakemuksen, johon liitin lääkärinlausunnon. Kuusinumeroinen korvaussumma maksettiin täysimääräisenä välittömästi”, Antti kertoo.

Vakuutusyhtiössä tiedettiin Antin sairastuneen, sillä yhtiö oli korvannut kuntoutuskuluja samasta vakuutuksesta. Yhtiö ei kuitenkaan oma-aloitteisesti maksanut kertakorvausta, eikä Antti vajaakuntoisena osannut sitä vaatia. Ilman vakuutusmeklarin neuvontaa korvaus olisi siis jäänyt saamatta.

Ensitapaaminen vakuutusmeklarin kanssa teki Anttiin vaikutuksen, ja nykyisin hänen perheyrityksensä kilpailuttaa uusia ja päivittää voimassa olevia vakuutuksiaan vakuutusmeklarin kanssa aktiivisesti.

*) Antin nimi on muutettu haastateltavan toiveesta

Jutussa mainitut palvelut

Lisää samasta aiheesta