Meriaura

Kiertotalouskonserni sai lisäsuojan riskeiltä

Meriaura Group on turkulainen perheyritystaustainen konserni, johon kuuluvat yhtiöt toteuttavat kiertotaloutta tiiviissä yhteistyössä. Sybimar kasvattaa kalaa uudenlaisessa sisälaitoksessa, jossa syntyvät ravinteet hyödynnetään viereisessä kasvihuoneessa. VG EcoFuel valmistaa kalanviljelylaitoksen perkuujätteistä sekä muista teollisuuden sivuvirroista bioöljyä, jota VG-Shippingin rahtilaivat käyttävät polttoaineena. Jätteistä riittää polttoainetta myös Biolinjan biokaasulaitokseen, jonka energialla viljelylaitosta ja kasvihuonetta lämmitetään.

Meriauran liiketoiminnan merkittävimmät vakuuttamisen riskit liittyvät merenkulussa tapahtuvien haverien lisäksi tuotantotiloihin ja kiinteistöihin, tuotannon mahdolliseen keskeytymiseen ja henkilöstöön. Edellisestä vakuutusturvan kartoituksesta ja vakuutusten kilpailutuksesta oli kulunut useita vuosia, kun Meriauran ja Risk Consultin vakuutusmeklari Timo Sarkkisen yhteistyö alkoi vuonna 2018.

“Oma työkuormamme oli edellisestä kerrasta kasvanut niin paljon, että tarvitsimme kartoitukseen ulkopuolista apua vakuutusten ammattilaiselta”, Meriauran controller Ville Jussila kertoo.

Projekti työllisti Sarkkista useamman kuukauden ajan, sillä kiertotalous laitoksineen on uutta vielä vakuutusyhtiöillekin. Lopulta tarjoukset saatiin ja kilpailutettiin, minkä jälkeen laadittiin vielä sopimukset voittaneen yhtiön kanssa. Alusten vakuuttaminen jäi kokonaisuuden ulkopuolelle, sillä varustamo oli juuri kilpailuttanut ja tehnyt sopimuksen merivakuutuksista.

Meriauralle vakuutuskartoituksen ja -kilpailutuksen tärkeintä antia oli parantunut vakuutusturva.

“Timo löysi vakuutusturvastamme pari selvää aukkoa, jotka saatiin paikattua uusilla vakuutuksilla”, Jussila kertoo.

Vakuutusten turvaverkon paikkaaminen yhteistyössä vakuutusmeklarin kanssa ei tarkoita lisäkustannuksia. Tässäkin projektissa vakuutusmaksut päinvastoin laskivat huomattavalla summalla.

Kilpailutus koski seuraavia yrityksiä: VG-Shipping Oy, VG Ecofuel Oy, Sybimar Oy, Meriaura Oy, EcoPorts Finland Oy, Biolinja Oy Uusikaupunki ja Aura Mare Oy.

Jutussa mainitut palvelut

Lisää samasta aiheesta