Kasvuun keskittyvä Despro luottaa vakuutusasioissa asiantuntijakumppaniin

Vuonna 2015 perustettu verkkosuunnittelijayhtiö Despro Engineering on kasvanut rivakasti. Liikevaihto ylitti vuonna 2023 10 miljoonan euron merkkipaalun. Kasvuun keskittymistä helpottaa se, että vakuutusasioissa voi luottaa Risk Consultin asiantuntemukseen.

Kriittisen infran ja uusiutuvan energian sektoreille Suomeen ja kansainvälisesti palveluita tarjoava insinööritoimisto on markkinoilla kiitollisessa asemassa. Uusiutuvaan energiaan investoidaan jatkuvasti, energia tarvitsee siirtokapasiteettia ja töitä siis riittää. 100 henkilöä työllistävä Despro tavoittelee jatkossakin kahdenkymmenen prosentin kasvuvauhtia.

Vakuutusasiat kuuluivat alkuun yrityksen perustajaosakkaan, toimitusjohtaja Antti Savolaisen pöydälle.

– Pienessä mittakaavassa toimiessamme pystyimme huolehtimaan vakuutuksista itse. Mutta toiminnan laajentuessa totesimme, että tekemistä riittää monessa muussakin asiassa. Vakuutukset oli paras jättää asiantuntijakumppanin hoidettavaksi ja keskittyä itse omaan bisnekseen, Savolainen kertoo.

Vastuuvakuutusten koukeroissa tarvitaan asiantuntijaa

Nyt Despro on ollut Risk Consultin asiakkaana viitisen vuotta. Risk Consult huolehtii Despron vakuutuksista kokonaisvaltaisesti, selvittää vakuutusturvatarpeet ja hoitaa kilpailutukset.

Despron vakuutuspaletti sisältää erilaisia vastuuvakuutuksia, autoihin ja muuhun omaisuuteen liittyviä vakuutuksia sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen työntekijöille.

– Yritystoimintaan ja sopimuksiin liittyvien vastuuvakuutusten ehdot saattavat sisältää kymmeniä sivuja tekstiä. Niiden ymmärtämisessä on tarpeen asiantuntija, joka tuntee yleiset käytännöt ja osaa tulkita näiden vakuutusten erityisiä ehtoja, Savolainen toteaa.

Desprolla on oma yhteyshenkilö, johon kaikki voivat olla yhteydessä, kun vakuutuksista on selvitettävää tai kysyttävää.

– Risk Consult on meidän firman paras vakuutusasiantuntija, Savolainen summaa. – Meistä kenenkään ei tarvitse perehtyä syvällisesti vakuutuksiin vaan voimme suoraan hyödyntää Risk Consultin erikoisosaamista. Kerromme, mitä olemme tekemässä ja sitten pohdimme yhdessä, mitä siihen tarvitaan projektitasolla tai asiakassopimuksen kautta.

Savolainen kertoo olevansa tyytyväinen Risk Consultin ripeään, miellyttävään ja asiantuntevaan palveluun.

– Kysymyksiin tartutaan nopeasti. Tosin vastausten selvittäminen saattaa viedä aikaa – joskus selvitettävät asiat ovat melko koukeroisia.

Vakuutusmeklari Pekka Tuohimaa

Kiinnostuitko vakuutusmeklaripalveluista?

Lisää samasta aiheesta