Yhteistyö vakuutus­meklarin kanssa toi tuulivoima­yhtiölle oikeamääräiset korvaukset

Kun tuulivoimayhtiö Lumituuli sai vakuutusyhtiöltä kieltävän päätöksen vakuutuskorvaus­hakemukseensa, päätti yhtiö kääntyä asiantuntevan vakuutusmeklarin puoleen oikaisun hakemiseksi.

Lumituuli on tuulisähköä tuottava ja myyvä yhtiö, joka omistaa tuulivoimalat Oulun kupeessa Lumijoella ja Iissä. Yhtiön liiketoiminnan suurimpana riskinä ovat erilaiset tuotantoon vaikuttavat keskeytykset. Tältä varalta Lumituulella on muun muassa tulonmenetyksiä korvaava rikkokeskeytysvakuutus.

Kun rikkoutunut merikaapeli sitten pysäytti Lumijoen voimalan toiminnan pitkien korjaustöiden ajaksi vuonna 2020, teki Lumituuli vakuutuskorvaushakemuksen, jonka vakuutusyhtiö kuitenkin eväsi. Lumituuli päätti ottaa yhteyttä Risk Consultiin ja Marjo Nyströmiin.

– Silloinen toimitusjohtajamme tiesi, että Marjolla on erityisosaamista tuulivoimaloiden vakuutusasioista. Risk Consult oli siis luonnollinen valinta vakuutuskonsultiksi, toteaa Lumituulen toimitusjohtaja Jaakko Savolahti.

Kielteinen korvauspäätös pyörrettiin

Yhdessä Risk Consultin kanssa Lumituuli lähetti vakuutusyhtiön kielteisen korvauspäätöksen FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan arvioitavaksi.

– Ammattitaitoinen vakuutusmeklari osaa tulkita vakuutusehtoja ja tietää, millä perustein korvaukset tulisi saada. Marjon avustuksella saimme vakuuttavasti perusteltua FINElle, miksi rikkoutuminen on vakuutuksesta korvattava vahinko. FINE oli kanssamme samoilla linjoilla ja saimme ehtojen mukaisen korvauksen, Savolahti sanoo.

Kun Lumijoen voimala tarvitsi myöhemmin lisää korjaustöitä, otti Lumituuli uudestaan Risk Consultiin yhteyttä.

– Sekä korjaustyöt että koko vahingonkorvausprosessi olivat monimutkaiset. Marjo auttoi meitä esimerkiksi korvaushakemuksen ja lisäselvitysten tekemisessä. Lopulta saimme korvauksen oikeamääräisenä, ja omaa aikaakin säästyi paljon.

Vakuutusmeklari on korvaamaton apu

Vahinkoneuvonnan lisäksi Risk Consult on kilpailuttanut Lumituulen vakuutukset.

– Kun keskeytysvakuutuksemme oli päättymässä, päätimme pistää koko paketin uusiksi. Risk Consultin tekemän kilpailutuksen myötä saimme aiempaa paremmat vakuutusehdot ja laajemman turvan, summaa Savolahti.

– Olemme kääntyneet Marjon puoleen myös kilpailutuksen ja vahinkotapausten jälkeenkin, ja tulemme ehdottomasti jatkamaan Risk Consultin asiakkaana myös tulevaisuudessa. Vakuutusasiat voivat mennä monimutkaisiksi, joten alan hyvin tunteva meklari on korvaamaton apu. 

Risk Consultilla ollaan Savolahden mukaan myös sitoutuneita asiakkaaseen. 

– Marjolta on aina saanut nopeasti apua, kun sitä on tarvinnut.

Lisää samasta aiheesta