ICT-alan vakuutukset

Vakuutusmeklarin palvelut ICT-alalle

ICT-alan riskit vaativat erityistä vakuutusturvaa. Erityisesti vastuuriskit, immateriaalioikeudet ja henkilöstöön liittyvät riskit korostuvat ICT-alan yrityksissä.

Vakuutusyhtiöistä riippumaton vakuutusmeklari on yrityksesi tukena kaikissa vakuuttamiseen ja riskienhallintaan liittyvissä asioissa. Neuvottelemme asiakkaillemme edullisempia vakuutuksia ja varmistamme vakuutusturvan riittävyyden.

Varaa ilmainen konsultaatio


ICT-vastuuvakuutus

Toimintaa turvaavat vakuutukset

Risk Consultin vakuutusmeklari auttaa yritystäsi toimintaa turvaavien vakuutusten räätälöinnissä ja kilpailutuksessa.

ICT-vastuuvakuutus

Yritystoiminnan perusvastuuvakuutus on toiminnan vastuuvakuutus. Se kuitenkin korvaa vain suoria henkilö- ja esinevahinkoja, joista yritys olisi vahingonkorvausvelvollinen ilman yrityksen ja vahingon kärsineen välistä sopimusta. Useimmat ICT-alan vastuuriskit kuitenkin liittyvät ohjelmistotuotteeseen tai konsultointiin sekä siihen liittyvään sopimukseen. Tällöin yrityksen asiakkaille tai asiakkaiden asiakkaille voi aiheutua taloudellisia tappioita väärin tai huonosti toimivasta tuotteesta. Onko virheetöntä softaa olemassakaan? Tätä varten ICT-yritys tarvitseekin liiketoimintaansa varten räätälöidyn vakuutuksen eli ICT-vastuuvakuutuksen.

Mitä jos: ICT-yritys päivittää asiakkaansa verkkokaupan palvelinta. Työ kuitenkin tehdään huolimattomasti, ja palvelin hajoaa päivitystyön yhteydessä. Varmuuskopiointikin paljastuu puutteelliseksi, kun edellistä versiota yritetään palauttaa. Verkkokauppa on alhaalla monta päivää, kun vahinkoa selvitetään ja tietoja palautetaan käsin. Verkkokaupalle aiheutunut vahinko kuuluu ICT-yrityksen ICT-vastuuvakuutuksen korvauspiiriin.

IT-alan yleisissä sopimusehdoissa rajataan pois ICT-yrityksen vastuu välillistä vahingoista, kuten tuotannon keskeytyksestä tai saamatta jääneistä voitoista. Kaikissa sopimuksissa ei välttämättä kuitenkaan ole haluttu tai voitu soveltaa näitä rajoitusehtoja. Tällöin pitää muistaa, että riskiä kattamaan tarvitaan laaja ICT-vastuuvakuutus.

Kybervakuutus

Yritysten hyödyntämä ja tallentama tieto on arvokasta kauppatavaraa, ja se houkuttelee myös rikollista toimintaa. Kybervakuutus onkin tällä hetkellä tullut yritystoiminnan uudeksi perusvakuutukseksi. Se sopii kaikille yrityksille, jotka hyödyntävät tietotekniikkaa tai joilla on sähköisessä muodossa olevia henkilö- tai asiakastietoja. Mitkään muut vakuutukset eivät anna turvaa, jos esimerkiksi yrityksen verkkosivut ovat alhaalla palvelunestohyökkäyksestä, tietojärjestelmät jumissa haittaohjelman takia taikka asiakastiedot vuotavat ulkopuolisille tahoille.

Kybervakuutus mahdollistaa ripeän asiantuntija-avun vahinkojen minimointiin ja tilanteen korjaamiseen, kuten tietojen palauttamiseen. Yritys saa vakuutuksen kautta heti kumppanin, jonka kanssa käynnistyy vahingon selvittäminen ja tilanteen palauttaminen ennalleen. Kybervakuutus voi korvata myös taloudellisia menetyksiä, jos yrityksen liiketoiminta keskeytyy kybervahingon takia. Vakuutus korvaa tietosuojaloukkauksissa viestintäkustannuksia, joita on tehtävä lain vaatimuksesta, sekä toiselle aiheutuneita taloudellisia vahinkoja. Turvaa on saatavilla myös kyberkiristyksen varalle.

Mikko Koskensyrjän blogi kybervakuutuksista

IPR-vakuutus

Kyberriskien lisäksi ICT-alalla keskeinen asia on IPR eli immateriaalioikeudet. Patentti tai liikeidea voi olla ICT-yhtiön arvokkain omaisuus. Yhtiö voi tiedostamattaan loukata toisen yhtiön oikeuksia, joutua itse loukkauksen kohteeksi tai ilman varsinaista loukkausta joutua keskelle isoa riitaoikeudenkäyntiä. Tämän vuoksi on tärkeää, että yhtiö immateriaalioikeuksien suojausten lisäksi suojaa itseään IPR-vakuutuksella.

IPR- vakuutus sisältää turvaa sekä vahingonkorvaukselle että IPR riita-asian oikeudenkäyntikuluille. Oikeudenkäyntikulut voidaan kattaa sekä puolustautumisen että hyökkäyksen osalta. Vakuutuksen voimassaoloalue räätälöidään yhtiön tarpeiden mukaan. Laajimmillaan se on voimassa maailmanlaajuisesti. IPR-vakuutus on ainoa vakuutustuote, jolla yritys voi vakuuttaa IPR-riskiä. Muista vakuutuslajeista se on aina rajattu pois.

Mitä jos: Kansainvälinen korporaatio haastaa pienen kotimaisen ohjelmistoyrityksen immateriaalioikeuden loukkauksesta. Yritys pitää haastetta täysin turhana, mutta joutuu vastaamaan haasteeseen. Asiaa hoitamaan palkataan immateriaalioikeuden tunteva asianajaja. Oikeudenkäynti kestää yli vuoden, jonka aikana puolustuskuluihin kuluu merkittävä summa, jonka yrityksen ottama IPR-vakuutus korvaa. Ilman vakuutusta oikeudenkäynnin kustannukset olisivat kaataneet yrityksen ennen oikeuden päätöstä.


Henkilöstön vakuuttaminen

Henkilövakuutukset

Lakisääteisiä vakuutuksia täydentäviä vapaaehtoisia vakuutuksia ja lisäpalveluja on tullut runsaasti markkinoille. Vakuutusmeklari auttaa sinua poimimaan yrityksellesi tarpeelliset vakuutukset ja optimoimaan niiden kustannukset.

Työuupumuksen varalta vakuuttaminen

ICT-toimialaan on viime vuosina liitetty henkilöstöä koskevat haasteet liittyen jaksamiseen. Alalla on myös resurssipula osaavasta työvoimasta. Yrityksen tulisi huomioida henkilöriskit alaa kohtaavien riskien osalta kuten peliriippuvuus tai loppuun palaminen.

Sini Suikkasen kirjoitus työuupumuksen varalta vakuuttamisesta

Terveysvakuutus

Terveysvakuutus otetaan kattamaan työterveyshuollon ulkopuolelle jääviä kustannuksia kuten erikoislääkärit, leikkaukset, terapia, magneettikuvaukset sekä lääkkeet. Vakuutuksella voidaan kattaa myös vanhoja sairauksia tai vanhasta tapaturmasta johtuvaa hoitotarvetta. Terveysvakuutus on yleisesti arvostettu henkilöstöetu, jota yritys voi hyödyntää rekrytointitilanteessa.

Vapaa-ajan tapaturmavakuutus

Vapaa-ajan tapaturmavakuutus kattaa työntekijän vapaa-ajalla tapahtuvat tapaturmat. Kun työnantaja ottaa tämän liitännäisenä lakisääteiseen tapaturmavakuutukseen, on se paras markkinoilta saatava suoja kohtuuhintaan. Vakuutukseen voidaan sisällyttää myös riskialttiit lajit, joka on usein tarpeellinen laajennus ICT-alalla työskenteleville henkilöille.

Timo Sarkkisen blogi vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesta

Työterveyshuollon kilpailutus

Osana henkilövakuutusten kartoitusta voimme kartoittaa ja kilpailuttaa myös työterveyspalvelun. Sopimuksen optimointi ja päällekkäisyyksien karsiminen voi tuottaa yrityksellesi tuhansien eurojen vuotuiset säästöt.

Lue lisää työterveyshuollon kilpailuttamisesta


Mikko Koskensyrjä ja Marjo Nyström

ELY-tukea pk-yrityksille

Vakuutusmeklarimme Mikko Koskensyrjä ja Marjo Nyström ovat ELY-keskuksen hyväksymiä Yritysten kehittämispalvelun konsultteja. Voit siis saada vakuuttamisen ja riskienhallinnan asiantuntijoilta apua strategisiin kehittämishankkeeseen huomattavan edullisesti.

Lue lisää yritysten kehittämispalveluista


Varaa ilmainen konsultaatio

Jätä yhteystietosi tällä lomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä. 15-30 minuutin pituisen konsultaatiopuhelun aikana saat paljon hyödyllistä tietoa vakuuttamisesta ja pääset kysymään asiantuntijalta juuri sinua askarruttavia kysymyksiä yrityksen vakuutusturvasta.

  Nimi *

  Yritys tai organisaatio

  Puhelinnumero *

  Sähköposti *

  Yrityksemme suurin vakuuttamiseen liittyvä haaste on:

  Lähettämällä lomakkeen sallit meidän käsittelevän yhteystietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti.

  Voit myös varata ajan soittamalla 010 3150 860 tai lähettämällä sähköpostia vaasa@riskconsult.fi


  Kaikki palvelumme

   

  Vakuutusten kilpailuttaminen
  Ammattimainen vakuutuksenostaja neuvottelee sopimuksiisi selvää säästöä.
  Vakuutusten hoitaminenVakuutusten hoitaminen
  Hoidamme sopimusten uusimisen ja muut juoksevat asiat puolestasi.
  Vakuutusturvan riittävyys
  Varaudu todellisiin uhkiin, mutta älä maksa tarpeettomasta.
  Vakuutusehdot ja sopimukset
  Selvennämme vakuutuskirjan sisällön ja informoimme sinua lakien muuttuessa.
  VahinkoneuvontaVahinkoneuvonta
  Hädän hetkellä valvomme, että saat sinulle kuuluvan korvauksen.
  RiskienhallintaRiskienhallinta
  Autamme yritystäsi varautumaan liiketoimintaa uhkaaviin riskeihin.

  Asiakkaiden kokemuksia

   

  Asiakkainamme on kaikenkokoisia toimijoita startupeista julkishallintoon ja pk-yrityksistä kansainvälisiin teollisuuskonserneihin. Saamme kiittävää palautetta erityisesti palvelun nopeudesta, asiakkaalle nimetystä vakuutusmeklarista ja kyvystämme esittää monimutkaisetkin vakuutusasiat selkokielellä. Lue asiakastarinoita

  Yli 30 vuoden kokemuksella

   

  Risk Consult on perustettu vuonna 1987. Olemme yksi vakuutusmeklaritoiminnan pioneereista ja Suomen vakuutusmeklariliiton aktiivinen jäsen. Tällä hetkellä meillä työskentelee kahdeksan vakuutusten asiantuntijaa, jotka palvelevat asiakkaita ympäri Suomen.

  Kysy mitä tahansa yrityksen vakuuttamisesta - ilmaiseksi. Varaa konsultaatio