FAQ

Mikä on vakuutusmeklari?

Vakuutusmeklari on vakuutusyhtiöistä riippumaton vakuutusalan asiantuntija, joka työskentelee löytääkseen asiakkaalleen parhaan mahdollisen vakuutusturvan.

Mihin tarvitsen vakuutusmeklaria?

Meklari vapauttaa henkilöstösi aikaa varsinaiseen työhön, neuvottelee edullisempia sopimuksia ja löytää liiketoiminnan riskejä, joihin yrityksessäsi ei välttämättä olla varauduttu. Meklarin asiakkaana voit nukkua yösi rauhassa tietäen, että yrityksesi vakuutusturva on riittävällä tasolla etkä maksa siitä liikaa.

Voiko kuka tahansa tarjota vakuutusmeklarin palveluja?

Vain vakuutusmeklaritutkinnon suorittaneella, Finanssivalvonnan rekisteriin merkityllä henkilöllä on oikeus harjoittaa vakuutusmeklarin ammattia. Tutkinnolla varmistetaan, että meklarilla on riittävät tiedot lainsäädännöstä ja oikeista menettelytavoista. Tutustu lähemmin Risk Consultin meklareihin.

Minkälainen yritys tarvitsee vakuutusmeklaria?

Vakuutusmeklarin palvelut eivät ole suunnattu vain suuryrityksille. Asiakkainamme on kaikenkokoisia toimijoita taloyhtiöistä julkishallintoon ja pk-yrityksistä kansainvälisiin teollisuuskonserneihin.

Suosittelemme ehdottomasti vakuutusmeklarin käyttöä, mikäli yksikin allaolevista ehdoista täyttyy:

  • yritys omistaa kalliita koneita, laitteita ja tuotantotiloja
  • yrityksen toimintaan liittyy merkittäviä ympäristövastuita
  • yrityksellä on yli 10 työntekijää
  • yritys on osa alihankintaketjua vastuusopimuksineen
  • yritys toimii maissa, joiden olosuhteet ovat epävakaat

Tällä hetkellä emme palvele yksityisasiakkaita.

Kuinka yhteistyö meklarin kanssa toimii?

Toimeksianto voi olla joko kertaluontoinen kilpailutus tai jatkuva hoitosopimus.

Kertaluontoisessa toimeksiannossa tutustumme yrityksesi nykyiseen vakuutusturvaan, pyydämme tarjoukset vakuutusyhtiöistä ja neuvottelemme niiden sisällöstä. Toimitamme sinulle yhteenvedon ja suosituksemme jatkotoimenpiteistä. Kun olet tehnyt päätöksen vakuutusyhtiöstäsi ja vakuutusten sisällöstä, varmistamme saavutettujen säästöjen toteutumisen.

Jatkuvaluontoisessa toimeksiannossa jäämme vakuutusten ottamisen jälkeen taustalle kumppaniksi valvomaan etujasi. Neuvomme sinua vakuutusasioissa, teemme vuositarkastukset yhdessä kanssasi ja huolehdimme, että vakuutusturvasi pysyy ajan tasalla liiketoiminnan kehittyessä.

Onko vakuutusmeklarista hyötyä vahinkotilanteissa?

Vahingon sattuessa neuvomme vahinkoselvityksen teossa, tarkistamme korvauspäätösten oikeellisuuden ja vaadimme tarvittaessa oikaisua. Voit pyytää meitä edunvalvojaksesi vahinkoasioissa, vaikket olisi ennestään asiakkaamme. Lue lisää vahinkoneuvonnasta.

Miten teen meklaritoimeksiannon?

Pyydä lisätietoja palautelomakkeella tai ota henkilökohtaisesti yhteyttä suoraan meklareihimme.

Miten meklarin palkkio määräytyy?

Kertaluontoisissa kilpailutustoimeksiannoissa palkkiomme voi olla joko kiinteä tai pohjautua siihen, paljonko rahaa onnistumme säästämään sinulle. Jatkuvissa hoitosopimuksissa palkkio perustuu asiakasyrityksen kokoon ja toiminnan laajuuteen. Palkkio ilmoitetaan sinulle selkeästi toimeksiantosopimuksessa.

Kysy mitä tahansa yrityksen vakuuttamisesta - ilmaiseksi. Varaa konsultaatio